Al luisterend maak ik een behandeling op maat, gericht op de oorzaak en ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. De behandeling omvat leefstijladviezen, supplementen en voedingsadvies. Hierin kijk ik ook naar je emotionele staat van zijn.
In de praktijk in Amsterdam help ik vrouwen met hormonale klachten in de breedste zin en stellen die moeite hebben met zwanger worden en/of blijven. Hierbij maak ik gebruik van Functionele Geneeskunde. Vanuit mijn chiropractische achtergrond behandel ik ook mensen na hersenschuddingen en mensen met pijnklachten.
Na de intake vraag ik, afhankelijk van de klacht, verschillende onderzoeken aan vanuit Functional Medicine. Dit kan een bloedonderzoek zijn, een ontlastingsonderzoek, DNA-onderzoek of microbioom-onderzoek (vaginaal microbioom en maag/darm microbioom).
Standaard bloedtesten, maar ook uitgebreide. Dit kan een schildkliertest zijn of een test op aminozuren en/of mineralen. Ook urine- en speekselonderzoeken zijn mogelijk. Deze worden uitgevoerd door een onafhankelijk lab.
De genetische code geeft een uniek inzicht in overgevoeligheden en vatbaarheden. Het biedt ons verschillende tools om een optimale gezondheid te bereiken. Hoe goed (of slecht) absorbeer en gebruik je voedingsstoffen, hoe produceert je lichaam hormonen, welke genen hebben invloed op je vruchtbaarheid, hoe functioneren je neurotransmitters, etc. Genetische variaties in onze code resulteren in significante veranderingen van lichaamsfuncties. Door naar het DNA te kijken, krijg je een medische blauwdruk van jezelf. Testen worden uitgevoerd bij Genova of LifeCodeGx. Lees meer over DNA-onderzoek
Ieder mens draagt honderden soorten bacteriën met zich mee, in zijn eigen unieke samenstelling. Tijdens een ontlastingsonderzoek wordt gekeken naar deze bacteriën en andere zaken zoals ontstekingswaarden, parasieten, schimmels en glutenovergevoeligheid. Bij een verstoring hiervan kunnen klachten optreden, waaronder verschillende maag-darmklachten, chronische aandoeningen en huidklachten.
In de vagina leven meer dan 200 soorten micro-organismen. De vagina zelf is dynamisch en wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals leeftijd, hormonale veranderingen, infecties en persoonlijke hygiëne. Hierdoor kunnen kleine veranderingen de vaginale gezondheid beïnvloeden en de balans verstoren. Deze “dysbiose” is gelinkt aan aandoeningen als bacteriële vaginose, miskramen, vroeggeboorte, ontsteking in het kleine bekken (pelvic inflammatory disease of PID) en een verhoogd risico op geslachtziekten. Analyse hiervan is belangrijk voor de algemene gezondheid, maar ook bijvoorbeeld als zwanger worden moeilijk gaat. De test wordt afgenomen bij Microbiome Center of bij Invivo. De quantitative real-time PCR test geeft je inzage in je vaginale microbioom, ontstekingsmarkers en pH-waarden.